Is iomaí treoir atá foilsithe ar conas caife Gaelach a dhéanamh i gceart. Go minic, agus go háirithe sa chás seo, is é an t-oideas is simplí an ceann is fearr. Deirtear gur in aerfort na Sionainne nó an Fhainge a chuireadh tús leis an nós seo, oíche fhuar éigin. In aon chor, aontáitear go ginearálta go mba cheart gloinne choise a úsáid i gcónaí don chaife Gaelach.
Na comhábhair
- 40ml fuisce Éireannach
- 120ml caifé láidir atá díreach réitithe
- Siúcra demerara (20ml nó de réir mar is áil leat)
- Uachtar
- Noitmig atá díreach tar éis bheith grátáilte
Treoracha
Bí airdeallach gurb é an rud is tábhachtaí ná go bhfuil an caife níos tibhe ná an t-uachtar:
- Buail an t-uachtar go héadrom
- Téigh gloine choise le huisce te
- Measc an fuisce, an siúcra, agus an caife le chéile go réidh sa ghloine le spúnóg
- Téigh spúnóg mhór agus doirt an t-uachtar síos ó chúl na spúnóige síos go dtí barr an caife
- Croith beagán noitmig grátáilte ar an mbarr